Nandor som liten

 

Nandor vokser til

 

Nandor på tulltur i snø

 

Nandor på utstilling

Til minne om

   Finlandia`s Nandor Knows How sine sider »

 

Da fido ble avlivet, så var jeg klar for ny hund med det samme.

Men ikke hvilken som heldst, Så det gikk et halvt år, Vi stod egentlig ikke på noe liste, for vi skulle jo ha en oplasseringshund, ihvertfall en voksen en.

Men så tullet jeg med min mor om at hun kunne være dagmamma for en valp, til den kunne være alene hjemme, og hun svarte seriøst ja. så da ble det sånn.Vi hadde satt oss ut en oppdretter og sa vi var interesert i en utstillingshund, og plutselig ble det jammen en valp på oss.

Og aktiv var bare forbokstaven i fornavnet. Han skulle være med på alt og skydde ingen verdens ting, bortsett fra frosker og biller, de var litt skumle.

Men støvsuge kunne jeg så nærmt at jeg var borti øret hans, men hadde han lagt seg så hadde han lagt seg.

Angret ikke i et sekund, men det var mye mer arbeid med en grandevalp en vi hadde trodd, for å ikke snakke om alle voksesmertene, ikke alle får det, men hos oss var det ekstremt, smertestillende fra dyrlegen hjalp ikke en antydning. Og når ble han voksen egentlig? tja, det fikk vi aldri vite.

 

Han ble desverre bare 4 år og 2 dager. Full hjertesvikt. Det vil si, han skulle være en kase hos dyrlegen som var på kurs for å bli hjertespesialist hos en tysk anerkjent hjertespesialist som var kommet til norge. for et år siden sjekket vi hjertet til nandor m hensyn til avl, og han var frisk. så ringer dyrlegen og sier nandor er syk, rart syntes vi, for to dager siden gikk vi to timers tur med både løping og svømming og ingen tegn til noe som heldst. dyrlegen ville ikke tro på meg til å begynne med. sa vi måtte begynne på 4-5 ulike medisiner for å beholde ham i 1-2 år til. di hadde tatt rønken og ultralyd, så vi trodde jo på dem. en uke etter på begynt medisinering, ble nandor syk, så gikk det full fart nedover og etter 4 uker lå han nede i gangen, ville ikke komme opp i stuen , ikke drikke eller spise, ville kun gå ut men ikke inn igjen, da var det strake turen til dyrlegen for avlivning

 

En veldig trist historie, og man kan undre og beskylde seg selv og andre.

men dyrlegen så det hjertet de så, og vi gjorde som de sak kyndige sa.

om vi ikke hadde sagt ja til at di fikk bruke nandor som kase, så hadde han kansje bare dotte død om en dag, men det hadde gjerne hverdt like greit, da hadde vi sluppet all lidelse de 4 siste ukene. Så neste hund vil vi ikke få undersøkt dersom allmenntilstanden sier den er frisk som en fisk.

Nandor gikk over til de evige jaktmarker den 17 oktober 2011.

 

 

Nandor på diverse utflukter

Nandor i sitt rette element

 

Nandor på valpekurs

 

Ha ha, jeg satt meg først.

 

Mor til nandor, Jungle girl

 

 

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use